28 december 2018
13:15

Tyresö FF F15

Referat: Stureby SK - Tyresö FF F15

Idag var det dags att skaka av sig julmaten och växla upp tempot på riktigt inför stundande ST-cupäventyr. För motståndet stod duktiga Tyresö F-04 som precis som vi är obesegrade i sin futsal-serie.

Vi hade på förhand bestämt att dagens träningsmatch skulle nyttjas till att testa lite olika spelsätt för att kunna ställa om vid behov i kommande matcher. Nyttan av att öva detta blev också tydlig direkt i första perioden där Tyresö droppade ner med en tredje spelare i sin uppspelsfas och tämligen enkelt kunde spela sig ur vår press. Vi blir bortspelade alldeles för enkelt och ska vara väldigt glada att vi via hårt jobb kom undan till pausvila med 0-0. I andra perioden vrider vi om till DN diamant i såväl försvarsspel som uppspel och tar nästan omgående över initiativet. I en riktigt bra period gör vi både 1-0 & 2-0 vilket också är resultatet i halvtid.

I period nummer tre fortsätter spelmönstret och vi ser mer och mer bekväma ut, och tar oss också till många riktigt bra chanser men en storspelande målvakt håller kvar Tyresö i matchen. Precis när det känns som bäst kommer istället en 1-2-reducering lite slumpartat men här visar tjejens på god moral och gott självförtroende och tuggar oberört på vilket också ger en 3-1-ledning inför den sista perioden.

Den sista perioden blir också den jämnaste där vi har den första halvan och Tyresö trycker på i den sista. Tyresö sätter en riktigt snabb omställning och reducerar till 2-3 med ett klassmål där vi inte riktigt orkar hänga med i löpningarna. 3-3 kommer också precis innan slutet, men det kändes klart billigare, när vi står för högt med tre spelare, målvakten kastar över oss och ett 2-1-läge ger en kvittering. Bättre ändå att göra den typen av misstag här än om en vecka.

Matchen slutar 3-3 efter 4x10 minuter och därefter kör vi vidare mer fem minuters extra spel. Trots att vi ser trötta ut lyckas vi vaska fram några riktigt heta chanser, men utan att få utdelning. Istället avgör Tyresö när ett hårt skott utifrån smiter in precis vid stolpen på matchens sista spark. En bra prestation helt enkelt.

Vi tar med oss en riktigt rolig genomkörare där vi fick träna på precis det vi ville inför kommande cup, och också fick riktigt många positiva besked. Vi tar också med oss bra snack innan matchen och känner oss mer än redo att kliva in i en kul turnering. Grymt jobbat tjejer!